Respir de cant dhrupad i dansa bharatanatyam a la Bartra, Tarragona

Estar en el cos i la terra, sentir el contacte.

Nedar amb el cant dels ocells i el nostre alè de vida.

Concedir-nos temps per a percebre amb serenor.

Emocions ateses. Expressions sinceres.

Aquest retir vol fer honor al temps d’estiu i a les vacances. Es tracta d’un descans creatiu en un indret tranquil allunyat del zum-zum de les ciutats, a les Muntanyes de Prades. Volem compartir gestos i melodies del teatre-dansa Bharatanatyam i el cant Dhrupad. Posem a dialogar aquestes dues tradicions mitjançant un text poètic sobre les emocions, a la recerca d’una vivència que prengui sentit en el moment present. Segons els tractats de teatre clàssic de l’Índia hi ha nou emocions bàsiques amb les que ressona l’ànima humana i els seus efectes es fan extensius a tots els nivells de la consciència. En la tradició hindú les emocions s’associen a divinitats, colors, estats d’ànim, formes musicals, estacions de l’any i hores del dia, etc. La natura i la convivència en un indret tranquil ens donen la base i la freqüència per a l’exploració que proposem.

Us detallem a continuació les eines que utilitzarem en aquesta experiència creativa:

  1. MÈTODE FELDENKRAIS
  2. TEATRE DANSA BHARATANATYAM
  3. CANT DHRUPAD

Amb la pràctica del moviment somàtic del Feldenkrais posem a punt el nostre sistema nerviós. Aquesta pràctica ens ajuda a integrar, deixar anar, escoltar-nos amb confiança, i trobar noves possibilitats, altres maneres de funcionar. Per a treballar creativament cal fer espai dins d’un mateix, explorar, obrir-se al món subtil, sentir el profund batec de ser part de la natura en constant canvi.

Mitjançant del codis* del Bharatanatyam – mudrā, síl·labes mnemòniques, batec dels peus a terra, estructures rítmiques, moviment dels ulls – explorem els arquetips i símbols de la conducta humana a través dels nou sentiments principals o navarasa: amor, humor, compassió, ira, heroisme, por, disgust, sorpresa i pau.

Amb el cant dhrupad ens acostem al nostre alè de vida i ens retrobem amb els processos vitals. La pràctica de les notes greus, l’escolta acurada i l’afinació precisa amb el tānpūrā, amb els altres companys i amb les freqüències del nostre entorn ens obren a la percepció de la no-separació i a la possibilitat de manifestar-nos creativament a través de l’expressió melòdica i de les paraules. Ens endinsarem en l’exploració de les formes, dinàmiques i del temperament d’un rāga a través de l’ālāp, les síl·labes del dhrupad i els versos de l’śloka (estrofa poètica) sobre els navarasa.

🔵 10 -11-12 d’agost a La Bartra, Tarragona veure mapa

Preu estada + curs: 333 €

Hi ha la opció de venir com a acompanyant i només pagar l’estada: 150 €

Per reservar plaça cal:

1) fer efectiu el pagament de 100€ abans del 5 d’agost ( la resta es paga en efectiu allà mateix)

2) enviar un correu de confirmació a sangitarasika@gmail.com

Podeu reservar per Paypal (sangitarasika@gmail.com) o al següent número de compte:

ES1714910001282036046528

EULALIA CUXART BENAS 

TRIODOS BANK BIC: TRIOESMMXX

🌿 L’arribada és el dimecres 10 d’agost a les 12h per instal·lar-se i dinar plegats. El tancament el farem divendres 12 d’agost cap a les 20h després de la sessió de tarda.

Cal portar llençols i tovallola. Hi ha alguna habitació individual per si algú ho necessita però en general els dormitoris seran compartits entre 2, 3 o 4 persones.

Faciliten:

NÚRIA SALA GRAU és artista i docent de Bharatanatyam al Conservatori Arrigo Pedrollo de Vicenza. Ballarina i coreògrafa, deixeble de Krishnaveni Lakhsmanan per a la dansa i de Kamala Rani per a la música, grans Mestres de l’Acadèmia  Kalakshetra de Chennai, actualment Leela Samson és la seva mestra de referència. La seva formació i recerca és constant. És Diplomada en Psicoteràpia i formada com a professora de dansa. Professora titulada del mètode Feldenkrais, actualment la Núria viu a Milà i combina l’activitat artística amb la docència del Bharatanatyam, del Feldenkrais i de la dansa contemporània per a escoles, universitats i associacions culturals. La seva feina s’ha presentat en teatres europeus i internacionals. nuria-artedanza.com

EULÀLIA CUXART BENAS actualment ensenya ioga i cant dhrupad. A través d’aquestes disciplines es retroba a si mateixa i va elaborant la seva manera d’estar en el món, de comprometre’s i de cultivar espais d’honestedat i presència. Des de l’any 2014 porta endavant el projecte Saṅgītarasikā · Experiències musicals. Un projecte que en sí mateix va canviant i prenent noves formes inspirades en els qüestionaments de l’Eulàlia en relació a l’art, la creativitat i les seves manifestacions; l’amor i la sanació de les ferides, les relacions amb la Terra, amb els altres i amb nosaltres mateixos. Llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de pintura. Posteriorment s’ha diplomat en cant dhrupad al Conservatori Arrigo Pedrollo de Vicenza amb la professora Amelia Cuni i ha continuat la seva formació en dhrupad a l’Índia amb els mestres Gundecha a l’Institut de Dhrupad de Bhopal. En l’actualitat continua formant-se amb la cantant de dhrupad Pelva Naik. És practicant i professora de ioga seguint el mètode de BKS Iyengar. Fervent amant i aprenent de la natura i de les històries màgiques, continua la seva formació amb la professora i antropòloga Doris Castellanos. És mare des del 2018.

📷 Capçalera: Escultura de Laetitia Lara
🎨 L’orage menaçant. Style de Guler vers 1750 – 1760. Londres, British Museum, 1948-10-9-0110

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.