Concert SAMVAD TRIO – Sons contemporanis / música antiga – 17 octubre 2014

Samvad Trio, ens deleita amb tocs contemporànis-experimentals i world jazz sota una clara base de música clàssica hindustànica.

Divendres 17 octubre 2014, a les 20h.
Sala Aditi: C/ Avinyó 31, 3er-2ª (Barcelona)
Guixeta: 10 euros

Virginia Nicoli: Flauta travessera, bansurī i veu
Igino Giovanni Brunori : Saxo, saxo soprano i bansurī
Ciro Montanari: Tabla

La música de Samvad Trio es basa en l’estudi rigorós del Dhrupad, el gènere més antic (encara vigent) de la tradició musical hindustànica. La recerca que duen a terme és al mateix temps clàssica i contemporània.
Es tracta d’un cas únic en el món de duet de saxo i flauta en el gènere Dhrupad, experimentant amb el llenguatge clàssic de la música hindustaní i amb el diàleg amb altres músics i altres tradicions musicals de tot el món. Els seus concerts són autèntics viatges per paisatges musicals rics de melodies i ritmes.

Samvad és un terme que deriva del sànscrit i vol dir diàleg, acord. Hi ha un gran acord entre l’art i la vida de l’Igino i la Virginia. La música els va unir i segueix sent la força motriu de les seves vides. La música és la seva vida i la vida és la seva música. El fet de compartir aquestes passions dóna un to especial a les seves creacions sonores, connectades amb les tradicions antigues pero impregnades del batec del present.La peculiaritat de la música de samva d ve de la seva precisa atenció als detalls microtonals, la qualitat del so i el misteriós diàleg que està sempre present entre ells dos. Orient i occident, música antiga i sons contemporanis es trobem en una formació que combina la tradició amb l’actualitat. Ciro Montanari toca la tabla, continua aprenent amb el Mestre Sankha Chatterjee (Calcuta) i amb el Mestre Federico Sanesi (Itàlia).

concert_sala aditi copy