Eulàlia Cuxart Benas

“…sento que per aprendre, cal escoltar(se) i sentir(se). Habitar el present … i que quan  partim d’un estat de relaxació/acceptació i de gaudi, l’experiència d’aprenentatge és revela de manera espontània.”

Eulàlia Cuxart Benas (Barcelona, 1980) és la creadora de Saṅgītarasikā, un nou projecte que genera experiències artístiques per apropar-nos a les tradicions de la música de l’Índia i que té la voluntat d’obrir espais de diàleg i de crear vincles entre diferents cultures i tradicions.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ha fet el Curs d’Aptitud Pedagògica i ha treballat de professora d’Educació Visual i Plàstica a secundària i a batxillerat. Està titulada com a monitora de temps de lleure i s’hi ha dedicat de manera remunerada i també com a voluntària, en casals, colònies d’estiu, monitora de menjadors escolars, etc. Actualment combina l’estudi i els seus projectes “de collita pròpia” amb la feina amb KuanUm, Patrimoni cultural i divertit, coordinant i duent a terme les activitats educatives que ofereix l’Ajuntament de Cornellà a les escoles i al públic familar i adult.

Eu copy copy

Des de l’any 2008 fa recerca a través de la veu parlada i del cant. Actualment estudia a Itàlia la Diplomatura de Tradicions Musicals Extraeuropees amb orientació indològica al Conservatori de Música Arrigo Pedrollo de Vicenza. Al Conservatori, estudia cant Dhrupad amb l’Amelia Cuni. També és alumne dels Gundecha Brothers a l’Institut de Dhrupad a Bhopal, Índia, i participa als seminaris que aquests organitzen anualment per Europa.

Les pròpies experiències vitals i una curiositat de voler comprendre’s a si mateixa i el món que l’envolta l’han portada endinsar-se en la practica i l’estudi del yoga. En l’actualitat facilita classes regulars de yoga al Centre Cívic la Gavarra de Cornellà de Llobregat.

Treballa per a integrar les tècniques corporals provinents del yoga i d’altres disciplines, la respiració, la veu i la relaxació, a través de les diferents activitats culturals i artístiques que proposa. (activitats educatives per a infants, professorat i públic adult.)

Està convençuda que l’art ens connecta amb les emocions humanes i ens obre a una dimensió que ens permet explorar-les. En aquest espai d’obertura s’esdevé el veritable coneixement, aquell que neix des de dintre, des de l’experiència pròpia. Aquell que ens permet de reconèixer-nos i recrear-nos com a individus únics i alhora, adonar-nos que formem part d’un tot; transformant les relacions amb nosaltres mateixos canvien les relacions amb el món que ens envolta i amb l’univers sencer.