Gundecha Brothers Barcelona Dhrupad Workshop 2014

És un plaer convidar-vos a participar a l’intensiu de 7 dies de Dhrupad amb els Gundecha Brothers organitzat per Saṃgitarasikā, un nou projecte per a la difusió de la música de l’Índia, en col.laboració amb el Dhrupad Sansthan, Bhopal (Índia).

El seminari es durà a terme de l’11 al 17 de juny i té un caràcter intensiu i residencial. Hem escollit Cal Paradet, una acollidora masia a la població de Maians (Bages) situada a 40 minuts en cotxe de Barcelona. (Hi ha transport públic disponible per arribar-hi)

El seminari estarà dirigit per Umakant, Ramakant i Akhilesh Gundecha. Els Gundecha Brothers són uns dels millors exponents del Dhrupad i viatgen arreu oferint concerts i seminaris per difondre aquesta antiga forma de música de l’Índia.

El Dhrupad és la forma més antiga de la música clàssica hindustànica i ha sobreviscut fins als nostres dies en la seva forma original. La natura del Dhrupad és espiritual i la seva recerca va més enllà d’entretenir, generant sentiments de pau i contemplació a qui l’escolta atentament. La paraula Dhrupad deriva de dhruva, l’estel ferm de la tarda i pada, que significa literalment pas, empremta o traça i en aquest cas fa referència a un tipus de vers. Es tracta d’una forma de música devocional que té el seus orígens en l’antic text del Sāma Veda.

Tothom qui estigui interessat en aquesta forma musical i/o en la recerca a través del so és benvingut. No cal experiència prèvia. El seminari està obert a cantants, percussionistes i instrumentistes.

El programa del taller consisteix en classes individuals i de grup, classes magistrals, la pràctica del kharaj a primera hora, sessions de yoga i prānāyāma, conferències musicals, temps per debatre, preguntes i respostes, passejades a la natura i temps per cuinar, compartir i relaxar-se en bona companyia. Veieu l’horari al final d’aquest correu.

Cal Paradet ofereix dormitoris compartits (2-4 persones). La cuina serà vegetariana i els dormitoris seran compartits entre.

Cal Paradet és una acollidora masia del segle XVII, situada al cor de Catalunya, entre Igualada i Manresa, a uns 60 Km de Barcelona. La casa està situada en un turó, envoltada d’horts, boscos de pins i conreu d’ametllers i cereals. Hi ha accés a internet disponible, un espai exterior per fer barbacoa i menjar a l’aire lliure i una piscina.

El preu total del seminari és de 500 euros si es fa la reserva abans del 30 d’abril 15 de maig (inclosos allotjament, àpats i ensenyaments). Després d’aquesta data, el preu serà de 550 euros. Es donarà prioritat a aquells qui vulguin participar a tota la setmana sencera, així i tot hi ha la possibilitat de participar per un període més breu (contacteu per a més detalls).

Per tal de formalitzar la reserva cal fer un ingrés (no reemborsable) de la meitat de la tarifa. Per reserves i més informació podeu escriure a aquesta adreça de correu: eulalia.cuxartbenas@gmail.com. Si voleu informació sobre el Dhrupad podeu visitar la pàgina web del Dhrupad Shasthan Bhopal http://www.dhrupad.org.

El 19 de juny els Gundecha Brothers oferiran una conferència demostrativa i un concert al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Esteu tots convidats a participar d’aquest event. L’entrada serà gratuïta. Per més informació consulteu la pàgina web del Conservatori http://www.cmmb.cat

 

 

05_Gundecha
DHRUPAD SANSTHAN
(An International Residential School of Music)
Accreditation under UNESCO’s Intangible Cultural Heritage Committee
Empanelled Under ICCR Scholarship Scheme
Affiliated with USIEF (United States-India Educational Foundation)
dhrupad.sansthan@gmail.com
dhrupad.org
poster_cat_br

Horari

5:45/6:45 kharaj (pràctica de les notes greus a primera hora – opcional)

7:00/8:00 Moment per a les diferents practiques personals, (yoga, meditació, prānāyāma, passejada meditativa, etc. (també és opcional)

7:30/8:00: Preparar esmorzar (grup de cuina)

8:00/9.00 Esmorzar

9:00/10:30 Classe de grup & clase magistral – Cultura de la veu, aprenentatge de composicions i ālap en diferents rāgas. Pràctica de tāla i laya (ritme).

10:30/13:30 Classes individuals

12:00 Preparar dinar (grup de cuina)

14:00 Dinar

15:00/16:00 Migdiada i/o temps de descans

16:00/17:00 Classe de tāla

17:00/20:00 Classes individuals

18:00 Preparar sopar (grup de cuina)

20:30 Sopar

21:30 Temps per compartir